Тереза Май остава министър-председател на Великобритания, след като спечели вътрешния вот

...
Тереза Май остава министър-председател на Великобритания, след като спечели вътрешния вот
Коментари Харесай

Тереза Мей остава премиер, след като спечели вота на недоверие

Тереза Май остава министър-председател на Англия, откакто завоюва вътрешния избор на съмнение в партията си. За нея са дали своят вот 200, а срещу - 117 души, заяви Би Би Си.
 Вот на съмнение против Тереза Мей  Юнкер съкруши опита на Тереза Мей: Никакво предоговаряне на Брекзит  Тереза Мей на незабавна среща с водачи на Европейски Съюз след отлагането на вота за Брекзит
Вотът беше в отговор на отсроченото от Мей гласоподаване на съглашението за Брекзит в долната камара на Народното събрание. То трябваше да се състои тази седмица. Ходът на министър-председателя на страната бе предизвикан от прогнозата за съвсем сигурното отменяне на документа, в това число поради несъгласието в личната ѝ партия и съдружните ѝ сътрудници от Северноирландксата юнионистка партия.

След отлагането Тереза Мей отпътува за Брюксел, с цел да изиска увещание във връзка със договорката за Брекзит. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че няма никакво пространство за предоговаряне на съглашението за отдръпването на Англия от Европейски Съюз.

По-рано днес стана ясно, че английският министър председател Тереза Мей няма да води Консервативна партия на идващите парламентарни избори през 2022 година

Мей споделила тези свои планове на среща с консерваторите в Камарата на общините, преди те да гласоподават избор на доверие против нея. Британският министър председател признал, че има опозиция против това тя да води ръководещата партия на идващите избори. В същото време тя предизвестила, че в този момент е доста неприятен миг за промяна на водача, и подчертала, че Брекзит би трябвало да бъде сбъднат и то в точния момент.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР